Hösten 2023 påbörjades ombyggnationen av bankhuset i Norrtälje med syfte att skapa ännu bättre förutsättningar att möta er, våra företags- och privatkunder, när än ni behöver oss. Den 6 maj slog vi återigen upp dörrarna på Danskes Gränd - välkommen in!
Ombyggnationen har resulterat i en mer välkomnande entré, fler möjligheter till bokade och spontana möten med våra rådgivare men även ökade möjligheter för dig som vill göra dina ärenden själv hos oss.
Vi bibehåller våra öppettider*:
Måndag-onsdag 10:00-16:00
Torsdag 10:00-18:00
Fredag 10:00-16:00
Det går givetvis bra att boka möte utanför våra ordinarie öppettider. Använd länken nedan. Möjligheten finns även att träffa oss digitalt, via telefon hos vårt lokala Kundservice eller på något av våra andra kontor i Hallstavik, Älmsta och Rimbo.
*Bankfacken finns tillgängliga under ordinarie öppettider.
Hos oss finns det möjlighet att boka rådgivningsmöte före, under eller efter våra ordinarie öppettider. Du som bokat möte innan eller efter ordinarie öppettider kommer in genom huvudentrén. Vänligen sitt ner och vänta innanför entrédörrarna så kommer rådgivaren som du ska träffa och möter upp dig.
Du som är privatkund kan själv boka en tid för rådgivning genom att följa länken: roslagenssparbank.se/boka alternativt kontakta Kundservice på 0176-770 00
Du som är företagskund kontaktar din rådgivare alternativt kontaktar Kundservice på 0176-770 00. Kontaktuppgifter företag
Roslagens Sparbanks huvudkontor i Norrtälje omfattar ett helt kvarter och uppfördes runt 1913. På den tiden fanns ett apotek i bottenplan och apotekaren bodde på våningen ovanför. I början av 60-talet byggdes delen mot Kyrkogatan där den gamla entrén ligger och den senaste tillbyggnaden stod klar 1988. Bankhuset i Norrtälje är en del av Norrtäljes historia. Inför ombyggnation har vi därför låtit en fotograf föreviga lokalerna för att bevara den historien.
För oss som sparbank är den lokala förankringen och det personliga mötet grunden i vår verksamhet. Covid snabbade på digitaliseringen och våra kundflöden ser annorlunda ut idag än innan pandemin, men personliga möten är fortfarande viktiga. Vi har stärkt vårt kundkoncept Premium och lanserat Private Banking under senare tid. För att anpassa vårt kontor till dessa nya flöden och samtidigt bygga en mötesplats där det personliga mötet får stort utrymme, har vi gjort en omfattande renovering av våra kundytor.
Ombyggnationen kommer fortsätter i våra interna ytor till årsskiftet 2024/2025.
Bankens viktigaste resurs är våra medarbetare. Att ha en bra tillväxt och nöjda kunder startar med oss som arbetar i banken och att ha hållbara medarbetare och en god arbetsmiljö är en strategiskt viktig fråga. Den ligger till grund för några av de åtgärder som nu genomförts i projektet, exempelvis att förbättra alla våra arbetsstationer, skapa miljöer som stärker våra kontaktytor och vår kultur samt se över ventilationen.
För en god arbetsmiljö under hela ombyggnationen har ytor i fastigheten frigjorts för en ökad flexibilitet. De medarbetare som har möjlighet arbetar viss tid hemifrån, på ett annat kontor eller på kontoret vid Norrteljeporten. Det kontoret är ej öppet för kundmöten utan används bara av banken internt.
Att göra en renovering på ett hållbart sätt, är självklart för oss som arbetat med hållbarhet sedan 1859 och detta har därför varit en central del i projektet. Hållbarhet handlar om flera delar. Från hur vi med hjälp av ombyggnaden skapar ett mer energisnålt hus, till hur vi hanterar vårt avfall och vilka materialval vi gör. Stort fokus ligger också på återbruk och många möbler kommer att bevaras, kläs om vid behov osv. Vi bygger om med utgångspunkt i att kunna certifiera vår byggnad enligt Miljöbyggnad iDrift Silver.
Under ombyggnationen hyr vi inte ut bankens samlingssalar.
Efter en upphandling där vi hade väldigt bra anbud att ta ställning till föll valet till slut på en aktör som uppfyllde samtliga parametrar nedan på ett tydligare sätt än övriga.
- Konkurrenskraftig prisbild
- Erfarenhet av ombyggnation i denna storlek, och gärna av projekt där verksamhet varit i drift under byggtiden.
- Lokal förankring; antingen genom att totalentreprenören är från Roslagen, eller att de tydligt föreslår underentreprenörer som verkar i Roslagen.
- Tydlig hållbarhetsprofil. Banken har som utgångspunkt att kunna certifiera vår byggnad enligt Miljöbyggnad iDrift silver.
Det var inte en enskild parameter som avgjorde utan en sammanvägning av alla. Detta har resulterat i att ett avtal nu är skrivet med företaget Projektlaget. Projektlaget har sin utgångspunkt i Lidköping och har lång erfarenhet av byggnation där verksamheten varit i drift under byggtiden, såsom t.ex. skolor och industrier. Projektlaget arbetar för att deras verksamhet ska vara sund, säker och genomsyras av hållbarhet. Då ett av våra krav varit att ha en tydlig lokal förankring kommer de i huvudsak att använda underentreprenörer från Roslagen. Läs mer om Projektlaget här Projektlaget