Hoppa till textinnehållet

Välkommen till Roslagens Sparbank

Miljöbild från Roslagen

En annorlunda bank

En sparbank är en annorlunda bank. Vi har inga enskilda ägare som kräver vinstutdelning utan istället kan vi dela ut en del av den tillbaka till samhället. Sedan början av 2000-talet har vi delat ut 130 miljoner kronor av bankens vinst till samhällsnyttiga ändamål som bäddar för ett - attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt - som är bankens vision. 

 

En sparbank är en lokal bank, till skillnad från andra banker som bara har lokala kontor. Vi har vårt huvudkontor i Norrtälje och har en egen styrelse och eget banktillstånd. Det högsta beslutande organet i en sparbank är huvudmännen.

 

Roslagens Sparbank är den enda banken som har kontor på fyra orter i Norrtälje kommun. Du hittar våra bankkontor i Norrtälje, Hallstavik, Älmsta och Rimbo. Du kan också nå oss via Internet- och Telefonbanken och även i bankappen.

Vårt samarbete med Swedbank

Är Sparbanken en del av Swedbank? Nej, det är faktiskt tvärtom. Sparbankerna (sammantaget 59 Sparbanker i Sverige) är största ägare i Swedbank med drygt 11 procent av aktierna.

 

Därutöver förekommer ett omfattande samarbete, med delvis gemensam marknadsföring, gemensamt produktutbud och samarbete inom bland annat IT.