Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsnyttoprojekt

Projekt som Stiftelserna initierat/är med att driva för ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt.

Rädda Östersjön

Åttondeklassare får jobba med Östersjöns utmaningar. Ett samarbete mellan Roslagens Sparbank, Roslagens Sparbanks Stiftelser och ICA Kvantum Flygfyren. Pågår under höstterminerna.

Egen Sommar

Egen sommar är ett utbildningsprojekt där ungdomar i åldern 15-19 år får testa på att vara egna företagare under sommarlovet.

Roslagsmiljonen

Alla bankens medarbetare och huvudmän får föreslå 10 000 kronor vardera som ska delas ut från Roslagens Sparbanks Stiftelser till ett lokalt ändamål som en förening eller eldsjäl som gör Roslagen till en bättre plats att leva på. 

Studiepolare - stöttar barns skolgång

  • Projektet vänder sig i första hand till elever som riskerar att inte uppnå gymnasiebehörighet, men också till elever som av någon anledning behöver extra stöd i sina studier.
  • Engagerade seniora eller juniora lärare hjälper inledningsvis behövande elever på tre grundskolor i Hallstavik, Rimbo och centrala Norrtälje.

Min Framtid

Elever i årskurs 9 får arbeta med frågor som rör bostad, energi- och uppvärmning, privatekonomi, matplanering, utbildning och karriär med mera som hör vuxenlivet till.

En plats för alla

En plats för alla är ett projekt med:

  • Syfte att skapa en plattform för samhället vi lever i, samt förebygga utanförskap. 
  • Mål att inspirera så många som möjligt till att vara med att skapa ett bättre och starkare Roslagen i framtiden.

Idrott utan gränser

Idrott utan gränser använder idrott som verktyg genom att, i samarbete med lokala idrottsföreningar, introducera fritidsaktiviteter i skolan.

Bostäder naturbilder roslagen

Återinvestering i bygden

Sedan början av 2000-talet har Roslagens Sparbank och Roslagens Sparbanks Stiftelser avsatt mer än 166 miljoner till samhällsnytta.