Hoppa till textinnehållet
 1. Hur mycket kan du låna?

  Räkna ut hur mycket du kan låna med vår bolånekalkyl. Från bolånekalkylatorn kan du gå direkt vidare till att ansöka om lånelöfte.

  Se hur mycket du kan låna

 2. Ansök om lånelöfte

  Ansök om lånelöfte och få svar direkt! Vårt lånelöfte är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting när du ansöker om lånelöfte via oss. 

  Ansök om lånelöfte

 3. Klart!

  Nu har du fått ett lånelöfte och kan börja buda på drömbostaden. Ett lånelöfte från Roslagens Sparbank är giltigt i 6 månader. När du hittar en bostad måste du ansöka om bolån innan du skriver på kontraktet. Tänk på att läsa dina villkor som följer med lånelöftet, så att du har koll på vad som gäller.

Frågor och svar om lånelöfte

Vad är ett lånelöfte?

Lånelöfte är ett förhandsbesked från banken om hur mycket pengar du kan få låna till en bostad. Ett lånelöfte är en bedömning av din ekonomi och bygger alltid på din nuvarande situation och inkomst. Det är viktigt att ha ett lånelöfte innan du börjar buda på en bostad.

Lånelöftet är gratis och inte på något sätt bindande. För att få ett lånelöfte måste du ha en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Ifall din lön eller situation förändras är det viktigt att du kontaktar oss så att uppgifterna i ansökan om lånelöfte stämmer.

Hur mycket får jag låna?

Du kan låna upp till 85 procent av bostadens värde. Det betyder att du måste ha minst 15 procent i kontantinsats när du köper en ny bostad. Det går snabbt att räkna ut hur mycket du kan låna i vår bolåneräknare.
Räkna på lånelöfte

Vem kan ansöka om lånelöfte?

För att få ett lånelöfte hos oss krävs att du

 • Har inkomst i svenska kronor
 • Vill köpa en bostad i Sverige
 • Inte har några betalningsanmärkningar

Om allt detta är på plats är du välkommen att söka om lånelöfte hos oss!

Vad krävs för att få ett lånelöfte?

Vi gör en bedömning av din betalningsförmåga med hjälp av kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Lånelöftet förutsätter att de uppgifter du lämnat stämmer och är oförändrade vid lånets utbetalningstidpunkt, samt att vi senare kan godkänna angiven bostad som säkerhet för lånet.

När får jag svar på min ansökan om lånelöfte?

När du ansöker om lånelöfte får du besked direkt. Ifall vi behöver kompletterande uppgifter eller mer information tar vi kontakt med dig inom några dagar.

Hur gör jag om jag vill ändra mitt lånelöfte?

Om du vill ändra ditt lånelöfte kan du ringa oss så hjälper vi dig.
0176-770 00

Behöver du hjälp?

Många söker efter

Räkneexempel bolån

 • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,14 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-02-20), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,26 % (ej Nyckelkund 5,27 %).
 • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 5 950 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 674 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 287 142 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

Erbjudanden till bolånekunder