Hoppa till textinnehållet

Bolåneräntor - aktuella boräntor

Vad påverkar din bolåneränta?

Boräntan du får hos oss är individuell och beror bland annat på lånad volym och belåningsgrad.

Vilken ränta får du?

För att veta vilken ränta vi kan erbjuda dig behöver du först ansöka om bolån eller om att flytta dina bolån till oss. Vi kommer sedan kontakta dig med ett personligt ränteerbjudande.

Aktuella bolåneräntor - våra bolåneräntor

På denna sida presenterar vi vilka våra aktuella bolåneräntor är, samt vilken snittränta våra kunder fått de senaste månaderna. Hos oss är varje kund unik och vilken ränta vi kan erbjuda dig beror bland annat på vilka just dina ekonomiska förutsättningar är, samt vilket värde din bostad har just idag.

Snitträntor hos Roslagens Sparbank

Snitträntor, eller genomsnittliga bolåneräntor, berättar hur hög räntan för bolån varit under den senaste månaden. Genomsnittliga bolåneräntor innefattar både nya och villkorsändrade bolån. 

Bindningstid

Genomsnittlig ränta oktober 2022

3 mån 3,26 %
1 år 3,93 %
2 år 4,25 %
3 år 4,27 %
4 år 4,21 %
5 år 4,23 %
6 år - %
7 år - %
8 år - %
9 år - %
10 år - %
Banklån* 3,09 %

* Till exempel "topplån". Bolån i Roslagens Sparbank, inte i Swedbank Hypotek.

Listräntor och aktuella bolåneräntor

Våra ordinarie bolåneräntor, eller listräntor, visar våra annonserade bolåneräntor. Dessa utgår vi ifrån när vi tar fram ditt personliga erbjudande som är anpassad till din situation. Av den anledningen finns det möjlighet att få en bättre lista än den som anges som listränta. 

Genomsnittsräntan - vad ingår i den?

Listan på genomsnittsränta visar ett viktat genomsnitt av räntan våra kunder som tagit nya bolån eller villkorsändrat gamla bolån fått under den senaste månaden. Räntan beräknas och visas skilt för varje bindningstid. Om ingen ränta visas har inga lån med just den bindningstiden beviljats eller fått ny ränta under månaden som gått.

Vad innebär genomsnittsräntan egentligen?

Genomsnitträntan visar vad kunder i Roslagens Sparbank i snitt har fått för ränta på nya och villkorsändrade bolån under senaste månaden. I en bank som Roslagens Sparbank, med många bolånekunder, är dock en genomsnittssiffra just ett snitt av en mängd olika lån till kunder med många olika förutsättningar. Det innebär att kunder har fått bolåneräntor såväl över som under snittet under månaden. Varje kund är unik och vilket pris just du får på ditt bolån beror på dina ekonomiska förutsättningar och övriga faktorer (se ovan under Aktuella bolåneräntor).

Bolåneräntor - vårt listpris

Listräntan eller listpriset är våra ordinarie bolåneräntor och utgår från de bolåneräntor vi annonserar. De används som utgångspunkt för den bolåneränta du kan få när du tar ett bolån hos oss. 

Bindningstid

Aktuell räntesats 2022-11-18

3 mån 4,64 %
1 år 4,54 %
2 år 4,59 %
3 år 4,59 %
4 år 4,54 %
5 år 4,49 %
6 år 4,44 %
7 år 4,44 %
8 år 4,44 %
9 år 4,44 %
10 år 4,44 %

Listräntan senast ändrad 18 november 2022

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 4,64 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 22-11-18), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 4,74 % (ej Nyckelkund 4,75 %).
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 5 533 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 673 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 161 933 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

Mer om bolåneräntor