Hoppa till textinnehållet

Flytta ditt bolån

Är du nyfiken på att förhandla om dina räntor och flytta dina lån från en annan bank? Flytta dina lån till oss.

 • Ansök på cirka 10 minuter och få ett preliminärt besked direkt
 • Ansökan förbinder dig inte till någonting
 • Vi kontaktar vi dig och ger dig ett ränteerbjudande

Att flytta sitt bolån till en annan bank är ett bra sätt att förhandla om sin ränta. För att vi ska kunna ge dig ett ränteerbjudande behöver du fylla i och skicka in en ansökan. Det gör du snabbt via vårt ansökningsformulär. Vi hämtar då en kreditupplysning om dig och du får besked direkt. Behöver vi kontakta dig för mer information gör vi det inom några bankdagar.

Så här går det till att flytta bolånet

Flytta bolån - vanliga frågor

Fördelar med att flytta bolånet

 1. Du kan sänka din ränta genom att byta bank

  Genom att byta bank för dina bolån kan du eventuellt få en lägre ränta. Detta kan göra att du sänker dina boendekostnader och får en lägre månadskostnad. Vi erbjuder dig en individuell bolåneränta som baseras på din ekonomiska situation, ditt bolån och bostadens värde och du kan binda dina bolån mellan 1 - 10 år.
  Våra bolåneräntor

 2. Möjlighet att samla din ekonomi på ett ställe

  Hos oss kan du hålla koll på ditt bolån enkelt via appen eller internetbanken. Samtidigt som du kollar dina bolån kan du även se över ditt sparande för pensionen eller din drömresa, hålla koll på dina försäkringar och sköta dina betalningar. Hos oss får du bra överblick över hela din ekonomi och livets alla utmaningar! 

 3. Rådgivning anpassat efter din livssituation

  Via internetbanken, appen och vår telefontjänst, har du möjlighet att nå oss när du vill och från var du vill. Ring och prata med oss, chatta, eller om du hellre vill komma in på ett kontor. Lösningar anpassade för din situation beroende på vad du funderar över. Vi sätter din livssituation och ekonomi i fokus och ger rådgivning om hur du på bästa sätt skapar en trygghet för dig och din familj. 

Viktigt att veta inför flytt av bolån till en ny bank

När du flyttar ett bostadslån till oss från en annan bank är det viktigt att du tänker på vissa aspekter beroende på vilken typ av bostad och lån du har.

 

Jag vill flytta mitt bolån för en bostadsrätt

 

 • Om du bor i bostadsrätt och vill flytta ditt bolån till oss, behöver vi få en undertecknad pantförskrivning av både dig och av bostadsrättsföreningen. Vi behöver få det undertecknade pantbrevet innan vi kan lösa ut ditt lån från den andra banken. Detta kan ibland ta några veckor.
 • Det är inte möjligt att dela upp lånet på din bostadsrätt mellan två banker. Du måste alltså flytta över hela lånet till oss.

 

Jag vill flytta bolån för villa eller fritidshus

 

 • För att kunna lösa ut ditt lån för en villa eller ett fritidshus behöver vi få ett undertecknat skuldebrev. Vi tar över pantbrevet i samband med att lånet flyttas från din gamla bank till oss.
 • Det är inte möjligt att dela upp lånet för din villa eller ditt fritidshus mellan två banker. Du måste alltså flytta över hela lånet till oss. 

Räkneexempel bolån

 • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,14 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-02-20), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,26 % (ej Nyckelkund 5,27 %).
 • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 5 950 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 674 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 287 142 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.