Hoppa till huvudinnehåll

Flytta bolånet till oss

Har du ett bolån hos en annan bank och vill se om du kan få en bättre ränta genom att flytta bolånet? Då kan du ansöka om att flytta bolånet till oss direkt. När vi har fått din ansökan så kontaktar vi dig för ett personligt ränteerbjudande på ditt bolån. För att få svar direkt så fyller du i en låneansökan via länken nedan.

  • Ansök om bolån och få preliminärt besked direkt
  • Vi kontaktar dig för ett personligt ränteerbjudande

Du förbinder dig inte till något genom att ansöka om att flytta bolånet till oss. Ansökan tar ca 5-10 minuter.

Inte kund? Ansök om att flytta bolån

Se räkneexempel längre ned på sidan.*

Family picking apples

Varför ska jag flytta mitt bolån?

Du kan sänka räntan

Genom att flytta dina bolån kan du eventuellt få en lägre ränta. Hos oss är räntan alltid personlig.
Våra bolåneräntor

Möjlighet att samla din ekonomi på ett ställe

Håll koll på ditt bolån, ditt sparande, dina försäkringar och sköt dina betalningar enkelt via appen eller internetbanken. Du får en bra överblick över hela din ekonomi.

Rådgivning anpassat efter din livssituation

Möjlighet att få personlig rådgivning.

 

Flytta bolån - vanliga frågor

Viktigt att veta inför flytt av bolån till en ny bank

När du flyttar ett bostadslån till oss från en annan bank är det bra att ha koll på vissa aspekter beroende på vilken typ av bostad och lån du har.

 

Jag vill flytta mitt bolån för en bostadsrätt

 

  • Om du bor i bostadsrätt och vill flytta ditt bolån till oss, behöver vi få en undertecknad pantförskrivning av både dig och av bostadsrättsföreningen. Vi behöver få det undertecknade pantbrevet innan vi kan lösa ut ditt lån från den andra banken. Detta kan ibland ta några veckor.
  • Det är inte möjligt att dela upp lånet på din bostadsrätt mellan två banker. Du måste alltså flytta över hela lånet till oss.

 

Jag vill flytta bolån för villa eller fritidshus

 

  • För att kunna lösa ut ditt lån för en villa eller ett fritidshus behöver vi få ett undertecknat skuldebrev. Vi tar över pantbrevet i samband med att lånet flyttas från din gamla bank till oss.
  • Det är inte möjligt att dela upp lånet för din villa eller ditt fritidshus mellan två banker. Du måste alltså flytta över hela lånet till oss.

 

Känns det krångligt? Ingen fara, i så fall är du varmt välkommen att ringa oss på 0176-770 00 (mån-tor kl. 08-18 & fre kl. 08-17) så får du svar på alla dina frågor direkt av en rådgivare

* Räkneexempel och effektiv ränta för bolån

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,94 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-09-22), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 6,10 % (ej Nyckelkund 6,11 %).

  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 617 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 487 475 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.