Meny
Våra privattjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Stipendier att söka från Roslagens Sparbanks Stiftelser

Stipendier

Här hittar du information om stipendier som går att söka från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Läs om hur du söker stipendium och vilka ansökningsperioder som finns. 

Stipendium för utlandsstudier

Är du ung och bosatt i Norrtälje kommun eller har kopplingar hit? Då har du möjlighet att få stöd för dina högre studier utomlands genom ett stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelse för Forskning och Utbildning.

Ansökningsperioden är varje år i februari

Stipendium för utbytesstudent

Du som är ung och bor i Norrtälje kommun eller har nära kopplingar hit kan söka stipendium för utbytesår från Roslagens Sparbanks Stiftelser. Genom ett stipendium från stiftelsen kan en eller flera ungdomar få möjligheten att studera på High School i ett år.

Ansökningsperioden är varje år i februari

Stipendium för ungdomsledare

Har du en ungdomsledare som betyder mycket för dig? Har dina barn en ledare med det där lilla extra? Finns det en ungdomsledare i din förening som ni vill hylla för sina insatser? Stipendierna för ungdomsledare ska uppmuntra ideellt arbetande ungdomsledare för deras oerhört betydelsefulla insatser för våra ungdomar.

I slutet av varje år är nomineringsperioden för ungdomsledare öppen

Stipendium för gymnasiestudier på annan ort

Du som bor i Norrtälje kommun eller har nära kopplingar hit kan söka stipendium för gymnasiestudier på annan ort om du ska gå ett program med riksintag. Stipendiet för gymnasiestudier finns särskilt till för att täcka extra kostnader i samband med gymnasieutbildningar med nationellt intag.

Ansökningsperioden är varje år i februari

Stipendium för studieresa

Skolklasser eller grupper inom alla slags utbildningar i Norrtälje kommun kan ansöka om stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelser på upp till 25 000 kronor för skolresa som har inslag av studier.

Ansökningsperioden är mellan den 15 september och 15 oktober varje år.

Körstipendier

Varje år i maj bjuds tre körer in för att tävla i Körslaget, samtidigt som publiken får njuta av körsång i försommartid, medan en jury finns på plats för att bedöma sånginsatserna. Vinnarkören får ett stipendium på 15 000 kronor. De båda andra körerna delar en andra plats och får 5 000 kronor vardera. 

Stipendier för utlandsstudier och gymnasiestudier på annan ort

Utdelning av stipendier för utlandsstudier och gymnasiestudier vid annan ort på sensommaren 2023. Läs om var några tidigare stipendiater studerar.