Hoppa till textinnehållet

Guider

Här hittar du olika guider och skolor som ger dig värdefulla tips som förenklar din vardag.

Tips till föräldrar

Hur sparar man till barn? Vilken veckopeng är lämplig att ge? Frågorna kring barn och ekonomi kan vara många. I vår Föräldraguide får du tips och råd.

 
Bild på barn

Studentliv

I Studentguiden får du ekonomiska tips som underlättar ditt studentliv. Här hittar du också de tjänster vi erbjuder dig som studerar på högskola eller universitet.

A couple with suitcases in the city.

Senior - vad drömmer du om?

Vad drömmer du om att göra den dagen du slutar arbeta? Räkna på din pension, dina lån och övrigt sparande för att kunna planera på ett bra sätt i god tid, Så att du kan sätta lite guldkant på tillvaron.

Woman and man sawing planks

Hur fungerar aktier?

Vad är en aktie? Är det bra att spara i aktier? Hur handlar jag med aktier? I vår Aktieskola får du svaren oavsett om du är nybörjare eller van aktieplacerare.

 
Children in hammock.

Hur sparar jag i fonder?

I Fondskolan hittar du det mesta du behöver veta för att spara i fonder oavsett om du är nybörjare eller har sparat länge i fonder.

Skog i Roslagen

Hur fungerar optioner?

Att handla med optioner och terminer innebär köp och försäljning av rätten till en vara. Den underliggande varan kan i princip vara vad som helst: ett fartyg, en fastighet, ett företag, en aktie, ett aktieindex, guld, nickel, sojabönor etc.

Little girl in moving box with family.

Säsongs-se-om-ditt-hus!

Att följa en checklista för att se om ditt hus under respektive säsong är ett bra sätt att undvika oväntade överraskningar. Här får du expertens tips om det viktigaste att ha koll på.

Woman carpenter, leaning - small business

Vad är warranter?

En warrant är en börsnoterad lång option som ger dig rätten till en del av värdeutvecklingen hos en underliggande tillgång, exempelvis aktier, korgar av aktier och olika index.

Women an children standing on ladders painting house.

14 tips för trångbodda

När familjer växer är det inte alltid boytan kan anpassas. Samma sak, förstås, när familjer separerar och kanske får färre kvadrat att leva på. Men om man tänker smart går det faktiskt att göra mer än man tror med små utrymmen.

A family outdoors with raincoats on.

Hur mycket behöver du spara till din pension?

Vet du hur mycket du behöver pensionsspara för att få ditt drömliv som pensionär? Och vilket alternativ som passar just dig bäst?

Two adults and a child carrying planks.