Här kan du läsa mer om mottagrna av stiftelsebidrag och vad de ska använda bidraget till. (Teater Mo kunde tyvärr inte närvara på utdelningen.)

Mottagare och motiveringar

Skebobruks Museiförening - 105 000 kronor

1874 fick Skebo bruk en ångslup av det nystartade Kockums mekaniska verkstad i Malmö. Ångslupen Schebo har sedan dess haft många ägare och finns idag hos Teknik- och sjöfartsmuseet i Malmö men hon vill hem till Skebo igen! Så – tanken är nu att starta ett projekt för att flytta hem ångslupen Schebo till Skebo.
Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 105 000 kr till detta projekt.

Martin Cavalheiro - 10 000 kronor

Äldreboenden i Roslagen kommer att få möjlighet att njuta av en blandad repertoar framförd av Martin Cavalheiro! Martin kommer att besöka äldreboenden och underhålla med både sång & musik!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till musikunderhållning på äldreboenden.

Equmeniakyrkan i Rimbo - 15 000 kronor

Rimbo friförsamling grundades troligen redan år 1877. Kyrkan har många besökare och arrangerar flera olika evenemang och aktiviteter varje år. För att utveckla verksamheten ytterligare så behöver man investera i en ny ljudanläggning.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för inköp av en ny ljudanläggning.

Teater MO - 10 000 kronor

Teater MO kommer att sätta upp en barnteater för förskolor och allmänheten på Rimbo kulturscen.

Föreställningen "Den röda bollen" en föreställning vars målgrupp är barn i åldern 2-8 år. Barnen får vara med om en interaktiv musikalisk föreställning utan ord där ”Den röda bollen” är ett ordlöst möte mellan musik och dockteater.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till föreställningen.