Här kan du läsa mer om mottagrna av stiftelsebidrag och vad de ska använda bidraget till.

Mottagare och motiveringar

Rimbo IF - 30 000 kronor

Rimbo IF tog för 10 år sedan över driften av Bålbrohallen och hallen används ofta i flera olika sammanhang som till exempel idrottsevenemang, kalas, teaterföreställningar, konserter med mera.

Bålbrohallen är idag i behov av att byta ut befintliga belysningsarmaturer till energisparande ledbelysning. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr till ledbelysning.

Rimbo HK Roslagen - 31 000 kronor

Rimbo HK Roslagen bildades 1973 och har idag många aktiva medlemmar. Klubben vill fortsätta att utveckla sin barn & ungdomsverksamhet och behöver bland annat utbilda sina ledare.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 31 000 kr som går till ledarutbildning samt till utveckling av ungdomsverksamheten.

Riala Gymnastik- och Idrottsförening - 20 000 kronor

Riala Gymnastik & Idrottsförening får ett bidrag på 20 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till att förbättra säkerheten på Lundbyvallens B-plan.

Föreningen vill bygga ett nytt och säkrare nätstängsel runt B-planen samt förbättra de staket som går utmed gångvägen mellan Lundbyvallen och B-planen.

Martin Cavalheiro - 10 000 kronor

Martin kommer under året att förgylla tillvaron på äldreboenden i kommunen genom att framföra klassiker av Frank Sinatra och Dean Martin.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till underhållning på äldreboenden.

Kullbovikens Vattenvårdsförening - 15 000 kronor

Kullbovikens vattenvårdsförenings syfte är bland annat att värna om vattenvård och vattenkvalitet.

I norra delen av Kullboviken/Skenningeviken finns det idag en spång som korsar ett vattendrag som förbinder västra och östra sidan av Kullboviken/Skenningeviken. Denna spång är i behov av en renovering och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till renoveringen.

FUB Norrtälje - 10 000 kronor

FUB, Föreningen för utvecklingsstörda barn, är en förening som bildades redan på 1950-talet. Idag har föreningen närmare 27 000 medlemmar i Sverige.

FUB Norrtälje kommer under året att arrangera en Trivseldag i samarbete med Veterantraktorklubben. Årets Trivseldag kommer att handla om djur, natur och miljö i kulturlandskapet. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till arrangemang av Trivseldagen.

Edsbroloppet - 5 000 kronor

I september arrangeras Edsbroloppet för fjärde gången. Edsbroloppet har kommit att bli ett trevligt och uppskattat evenemang för hela familjen!

Många lokala krafter hjälps åt vilket i stor grad bidrar till att det blir ett lyckat arrangemang. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 5 000 kr som går till inköp av beachflaggor.

Café Chocolate - 20 000 kronor

I oktober bjuder Café Chocolate in till Lilla Kulturfestivalen med temat ”Världen i Rimbo”. Flera olika länder kommer att finnas representerade under denna festival som t.ex. Rumänien, Argentina, Lettland, Iran, Irak, Egypten samt Indonesien. Artister från dessa länder kommer att uppträda med bland annat sång, musik och dans.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till arrangemang av Lilla Kulturfestivalen.

Bild och Idé - 25 000 kronor

I sommar fylls Rånäs Slottspark & Stenkvarn med både konstverk och olika arrangemang. Detta konstevenemang har arrangerats sedan 2013 och är mycket populärt och välbesökt under sommarveckorna.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till årets arrangemang.

Veronika Westergren - 20 000 kronor

Veronika studerar till apotekare vid Uppsala universitet och planerar att göra sitt examensarbete vid University of California San Francisco, USA, under hösten 2020.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr för studietiden i USA.

Teater MO - 20 000 kronor

För tredje året i rad arrangerar Teater MO Kulturfestivalen i samarbete med Songlines. Årets Kulturfestival bjuder bland annat på clown, musik, film samt kurser för hela familjen.

Nytt för i år är att festivalen kommer att bli tredelad med anpassade tider på dagen för den yngsta publiken, för gamla & unga samt för de äldre. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till arrangemanget av Kulturfestivalen.

Natalia Cavalheiro Pontvik - 10 000 kronor

Natalia får ett bidrag på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till sång & musikunderhållning på äldreboenden.