Vad kan jag spara till i Framtidskontot?

Framtidskontot passar som sparalternativ för många olika sparandemål. Här är några exempel:

  • Långsiktigt sparande - när du vill bygga upp en kapitalbas för framtida behov, som att köpa en bostad, finansiera en utbildning eller säkra din pension, kan Framtidskonto vara en bra lösning. Det ger dig möjlighet att spara långsiktigt och samtidigt ha pengarna tillgängliga vid behov.
  • Spara till en resa - om du planerar att resa eller ta en längre semester i framtiden kan Framtidskonto vara en bra plats att spara pengar på. Du kan dra nytta av kontots flexibilitet och samtidigt ha en säkerhet i att dina pengar skyddas av insättningsgarantin.
  • Renovering- om du har planer på att renovera ditt hem kan Framtidskonto vara ett bra sparande. Du kan fortsätta spara på lång sikt samtidigt som du har möjlighet att göra uttag utan kostnad när du är redo att genomföra dina planer.
  • Nödsituationer och oväntade utgifter: Framtidskonto kan också fungera som en buffert för att hantera oväntade utgifter eller nödsituationer. Genom att regelbundet sätta in pengar på kontot kan du skapa en ekonomisk trygghet och ha resurser till hands när du behöver dem som mest.