Ekebyholmsskolan - 8000 kronor

Ekebyholms Gymnasium har startat en ny inriktning på Natur-och Samhällsvetenskapliga programmet med namnet: Internationell Humanitär Utveckling. Syftet med denna inriktning är att eleverna ska få en ökad kunskap om bl.a. demokrati, mänskliga rättigheter & medmänsklighet. I samverkan med biståndsorganisationerna ADRA Sverige och ADRA Albanien får eleverna åka på en studieresa till Albanien där eleverna kommer få möjlighet att vara med ute i fältverksamheten.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 8 000 kr till denna studieresa.

Freinetskolan Hugin - 30 000 kronor 

Under våren 2024 får eleverna i årskurs 9 åka på en studieresa till Berlin med syftet att lära sig mer om Förintelsen. De kommer bland annat att få besöka Sachsenhausen, förintelsemuseet samt se Berlinmuren.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 30 000 kr till denna studieresa.

Långsjöskolan / Resursklassen - 10 000 kronor

Långsjöskolans resursklass får ett stipendium på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för att under vårterminen besöka Kolmårdens djurpark.

Vi önskar er en trevlig utflykt!

Länna skola - 41 000 kronor

Årskurs 9 på Länna skola reser under vårterminen 2024 till Polen på studieresa.

Eleverna får bland annat besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau samt göra ett studiebesök i staden Krakow.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 41 000 kr till resan.

Montessoriskolan i Norrtälje - 25 000 kronor

Under vårterminen 2024 reser årskurs 9 på Montessoriskolan i Norrtälje till Amsterdam med syftet att lära sig mer om Anne Frank och om Förintelsen. Det blir bland annat ett besök på Anne Franks museum i Amsterdam.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 25 000 kr som går till studieresan.

Rodengymnasiet Transportprogrammet -10 000 kronor

Med Lastbilsmässan Elmia i Jönköping som mål bär det i augusti 2024 av på en dagsutflykt för eleverna på Transportprogrammet! Detta är en efterlängtad resa & och med ett stipendium på 10 000 kr önskar Roslagens Sparbanks Stiftelser er en trevlig resa till Elmia!

Roslagens Kulturskola  7 000 kronor

För 10 år sedan bildades Roslagen Percussion Group som idag är en mycket uppskattad slagverksensemble på kulturskolan. Ensemblen består av 7 ungdomar i åldrarna 14 till 18 år.

Till våren får ensemblen möjlighet att göra en studieresa till musikhögskolan i Ingesund som kommer att ”mynna ut” i en gemensam konsert tillsammans med musikhögskolans slagverksklass!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 7 000 kr som går till studieresan.

Roslagsskolans musikklass - 2 600 kronor

Musikklasseleverna i årskurs 9 får ett stipendium på 2 600 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till ett musikalbesök i Stockholm.

Eleverna kommer att få se musikalen Matilda som är baserad på Roald Dahls bok.

Svanberga skola klass 9A - 25 000 kronor

I februari reser klass 9 A till Krakow i Polen. Eleverna kommer under studieresan bland annat att få en guidning i de judiska kvarteren, besöka Schindlers fabriksmuseum samt Auschwitz och Birkenau.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 25 000 kr till denna studieresa.

Svanberga skola klass 9B - 25 000 kronor

I februari reser klass 9 B till Krakow i Polen. Eleverna kommer under studieresan bland annat att få en guidning i de judiska kvarteren, besöka Schindlers fabriksmuseum samt Auschwitz och Birkenau.

Viby friskola - 16 000 kronor

Eleverna i årskurs 9 på Viby friskola har sedan årskurs 6 samlat in pengar för att kunna göra en klassresa tillsammans innan de slutar i grundskolan. Resmålet är Narvik i Norge och resan genomförs med tåg i början av juni 2024. Förutom att få uppleva den vackra naturen får eleverna även möjlighet att besöka en sameby, göra ett studiebesök på ett krigsmuseum samt prova på flera olika friluftsaktiviteter.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 16 000 kr till denna klassresa.

Wigulfskolan - 10 000 kronor

Eleverna i årskurs 8B på Wigulfskolan ska få göra ett studiebesök på Polismuseet i Stockholm.

Syftet med besöket är att få mer kunskap om hatbrott samt att få en insikt i hur Polisen arbetar förebyggande med dessa frågor.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett stipendium på 10 000 kr som går till detta studiebesök.