UF-året avslutades med en final på Rodengymnasiet i sköna maj. Av alla 25 deltagande företag valdes 15 ut att visa sin presentationsfilm om året som unga företagare för juryn.

UF-läraren Sofie Videfors och Karolina Losell från Roslagens Sparbanks Stiftelser hälsar dagens huvudpersoner - de unga företagarna - välkomna till dagens UF-final.

Juryn, bestående av representanter från kommun och det lokala näringslivet har tagit plats vid ett långbord nedanför scenen.

Det ligger en något nervös stämning i luften - eleverna är spända och vet inte vilka företag som kommer att få komma upp på scenen för att få visa sin presentationsfilm för juryn.

En efter en blir företagen uppkallade på scenen och efter filmvisningen får de svara på några frågor från juryn.

Många företagare, som tillverkat egna produkter vittnar om att produktionen tagit väldigt mycket tid och andra har haft svårt att komma på någon affärsidé. Att de lärt sig mycket, jobbat som team och haft kul är några av de positiva erfarenheter som nämns. 

Inspirationsföreläsning

Medan juryn har det tuffa arbetet med att utse vinnare bland alla företagen, får eleverna lyssna på inspirationsföreläsaren Carla Lind-Valden som äger och driver Cross Fit Ankaret i Norrtälje. "Skapa en riktigt bra upplevelse av din tjänst eller produkt, så kommer kunden tillbaka." är hennes medskick till de unga företagarna.

Så är stunden äntligen inne - vinnarna i fyra olika kategorier ska utses.

Årets UF-företag

 

Årets UF-företag blir Roslagens Gårdstjänst UF som tar hem priset som årets UF-företag med följande motivering:

"En kombination av en otrolig drivkraft och ett tydligt identifierat kundbehov, kombinerat med smart marknadsföring har gett ett imponerande resultat. De visar en förståelse för vad som krävs för att driva och utveckla företaget i framtiden"

Grabbarna bakom företaget har tyckt att det varit jättekul att driva eget - de omsatte hela 150 000 kronor under UF-året - och siktar på att fortsätta driva företaget som aktiebolag i höst:

"Kämpa på med era idéer så blir era drömmar verklighet" är deras medskick.

Årets bästa muntliga presentation

Priset för årets bästa muntliga presentation går till It´s a Must UF som har gjort must på räddad frukt från Roslagens trädgårdar. Priset får de med motiveringen:

"Med en medryckande kombination av humor och fakta har de gett juryn en god inblick i företagets resa"

Årets mest kreativa UF-företag

Limon UF, som säljer lemonad gjord på lokala råvaror, kammar hem priset som årets mest kreativa UF-företag med följande motivering:

"Årets mest kreativa UF-företag har knutit kreativa kontakter och samarbeten. De har presenterat sitt företag och sitt UF-år på ett kreativt och tydligt sätt. De har en genomtänkt grafisk profil och har på ett kreativt sätt använt recensioner och kunders omdömen i sin marknadsföring. Detta företag visar att "livet är en fest där lemonad är vår bästa gäst" " 

Årets mest hållbara UF-företag

Roslagens bil- och cykelservice tar hem priset som årets mest hållbara UF-företag "med en bra och genomtänkt affärsidé där hållbarhet, både ekonomisk och social, är central". Företaget har åkt hem till kunden för att hjälpa till med bil- eller cykelbestyr.

Grattis till samtliga vinnare och ett stort tack till alla unga företagare för ert engagemang under det gångna UF-året!

Samtliga filmpresentationer hittar du på: 

https://www.norrtaljeforetag.se/uf/

Tack även till juryn som hade det tuffa uppdraget att utse vinnare bland alla 25 företag:

  • Åsa Andersson – Roslagens Sparbanks Stiftelser
  • Nils Matsson, UF-juryveteran
  • Lina Andersson – Leva Revision
  • Robin Nordström - Sweax
  • Peter Tamp – GH Plast
  • Rita De Castro, Ung Företagsamhet
  • Frida Karlsson – Campus Roslagen
  • Benjamin Råd Vaher – Näringslivschef
  • Mia Lewell, Företagarna Roslagen
  • David Holmström – Rodengymnasiet

-- --- -- ---

Finalen arrangerades av Roslagens Sparbanks Stiftelser tillsammans med Rodengymnasiet.