Meny
Våra privattjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

5 tips för att öka värdet på fritidshuset

En glad barnfamilj ute i trädgården en sommardag

Intresset för att köpa fritidshus har vuxit i och med coronapandemin. Pia-Lotta Svensson, erfaren mäklare på Fastighetsbyrån, ger fem tips för att öka värdet på fritidshuset.

Vad kan man göra för att höja värdet på sitt fritidshus om man går i tankar på att sälja, eller hyra ut?
Det första är att skaffa större yta och fler sovrum. Många köpare vill ha bra plats till hela familjen och även möjlighet att erbjuda övernattning till vänner och släkt. Finns det möjlighet att bygga om, bygga ut eller skaffa ett gästhus?

Vad mer tittar köpare och hyresgäster efter?
Att man har en bra internetuppkoppling är viktigt. De flesta vill kunna jobba från fritidshuset. Om det inte finns bra mobiltäckning så undersök möjlighet till fast uppkoppling.

Vad mer spelar in?
Håll efter trädgården. Intresset för trädgård och odling har ökat de senaste åren. Trädgården behöver inte vara tiptopp men en igenväxt och otillgänglig tomt kan avskräcka.

Några nya trender?
En sak som vi ser ett ökat intresse för bland fritidshusspekulanter i och med corona är året-runt-standard. Man vill kunna använda fritidshuset såväl sommar som vinter och har ökade krav på bekvämligheter. Även medvetenheten kring hållbarhet ökar. Se över isolering, värmesystem och avlopp för året-runt-standard och ett hållbart boende.

Har du några mer förslag?
Se till att skapa det lilla extra! Ta ner några träd för extra kvällssol, installera ett mysigt växthus eller en badtunna. Vad skulle ge dig, eller nästa ägare, livskvalitet?