Hoppa till textinnehållet

För oss är hållbarhet en grundpelare i arbetet och med vårt Gröna bolån kan vi hjälpa människor och företag att göra mer hållbara val. Vårt Gröna bolån uppmuntrar våra kunder till ett mer hållbart boende och ger en rabatt på räntesatsen. Avdraget gör vi efter att du fått din individuella ränta och kräver att du uppfyller något av kriterierna nedan

Hur fungerar ett Grönt bolån?

Vilka kan ansöka om Gröna bolånet?

Det är möjligt att ansöka om Grönt bolån när du ansöker om ett nytt bolån, när du flyttar ditt bolån till oss från en annan bank eller redan har ett bolån hos oss. Ett grönt bolån kräver att din bostad uppfyller något av följande kriterier: 

Du hittar länkar till respektive organisation längst ner på denna sida.

Jag vill göra om mitt befintliga lån till ett grönt bolån

  • Börja med att säkerställa att din bostad uppfyller kriterierna.
  • Fyll i vårt onlineformulär nedan för att ansöka om Gröna Bolånet
  • Inom tre dagar efter att du skickat in din ansökan får du ett meddelande i internetbanken. Svara på det meddelandet och bifoga ett giltigt intyg. 

Jag vill flytta mitt bolån till Roslagens Sparbank eller ansöka om ett nytt lån 

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 4,64 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 22-11-18), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 4,74 % (ej Nyckelkund 4,75 %).
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 5 533 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 673 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 161 933 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.